Systemisch werk avonden, familie opstellingen & SW Opleiding

Wat is Systemisch werk?

Soms zit je niet lekker in je vel of brengen problemen je in een disbalans. Dit kunnen problemen zijn op je werk, in je familie, of in je eigen hoofd. Dit zijn allemaal systemen. 

Door jouw vraagstuk te zien in een ander licht kun je ontdekken en ervaren hoe jouw systeem tot rust kan komen. 

Zit je niet lekker in je vel door een onopgelost conflict met een familielid, collega of vriend? Of heb je een vraagstuk als: “Ik twijfel welke baan ik moet nemen” of “Ik word niet serieus genomen en voel me onzichtbaar” dan kan een Systemische Werkavond je wellicht een antwoord bieden.

Laat je verrassen door wat jouw systeem je te vertellen heeft!

Kom eens langs op een Systemisch Werkavond.

Als representant is dat helemaal gratis!

Q

Ik ben geïnteresseerd in een SW avond

Wat onze deelnemers graag wilden delen…

Daan

over zijn werk gerelateerde vraag

“Dit was een ervaring die ik voor de rest van mn leven mee ga dragen er is zo’n zwaarte van mn schouders gevallen, echt heel mooi en bijzonder! Ik ga morgen met nieuwe energie naar m’n werk, dat weet ik zeker! Bedankt voor deze geweldige ervaring, ik kom zeker terug als representant! “

5_stars

Marjolein

Over haar familie opstelling

” Waarom vind ik nou nooit een leuke partner? Dat was de vraag die ik al heel lang bij me droeg. Ik viel steeds op foute partners. In de opstelling bleek dat er in het verleden nog iets hersteld moest worden. Het was niet mijn sores die ik meedroeg. Ik gaf het terug aan de persoon bij wie de sores hoorde en dat maakte echt het verschil.”

4_5_stars

Natasja

Over haar familie opstelling

“Ik moest steeds meer mijn best doen om in mijn familie gehoord te worden. Wat ik ook zei het kwam niet door. Na de opstelling heb ik niets gezegd tegen mijn familieleden over de opstelling. Toch werd ik serieus genomen en voelde me nu echt een Familielid.”

4_5_stars

Richard

Zijn verhaal als representant

“Ik ging mee met een vriend die een vraag had. Het was als toeschouwer heel mooi om te zien hoe dat ging. Toen ik in de opstelling gevraagd werd vielen de stukken en de personen op hun plaats. Het is niet echt uit te leggen. Ik ga zeker vaker. “

4_5_stars

Vaak gestelde vragen

u

Wat is een familie opstelling?

Een familieopstelling is een weergave van een systeem. Dit kan een groep mensen zijn in een familie of in een bedrijf. Als er in die groep mensen een behoefte is die (nog) niet vervuld is kan er onrust ontstaan in dat systeem. Door een opstelling komen er inzichten en ordening zodat ieder weer op de juiste plek staat en er balans terugkeert in dat systeem.

u

Hoe verloopt een systemische werk avond?

Je wordt ontvangen met een lekker kopje koffie of thee. Dan maken we kennis. In de zaal maak je kennis met de representanten, de mensen die op de plek gaan staan van mensen of waarden in jouw familiesysteem. Er volgt een kort gesprekje waarin jij vertelt wat je graag wilt inbrengen. Verder laat je het over aan de begeleider en aan het systeem. Er komen inzichten en je zal zien dat het systeem tot rust komt. Je kan de inbrenger zijn en je kan er voor kiezen representant te zijn tijdens een werkavond. Ook voor de representant zullen er inzichten uit deze ervaring komen.

u

Heb je een aantal voorbeelden van vragen die je kan inbrengen?

Natuurlijk!  Voorbeelden va vragen zijn:

– Ik reageer soms op een manier die ik zelf niet begrijp, hoe kan dat? 

– Ik weet niet welke keuze ik moet maken, het voelt of ik uit elkaar getrokken word.

– Er is ruzie en ik zou dat graag oplossen maar ik kan het echt niet.

– Telkens als ik contact heb met mijn leidinggevende loopt het uit op onenigheid, wat kan ik hieraan doen?

– Ik heb geen goed contact met mijn moeder. Het lijkt of er een geheim is dat ik niet mag weten.

– Mijn ex blijft maar de storende factor in mijn leven hoe kan ik hier uitkomen?

u

Kan ik ook een zakelijke vraag inbrengen?

Absoluut, het klinkt misschien alsof ‘familie’ opstellingen alleen voor je familie is, maar in elk systeem kunnen strubbelingen voorkomen. Of het nu op je werk, in de sportschool of in je eigen interne systeem niet zo lekker loopt, een systemisch werkavond kan zomaar uitkomst bieden…

u

Hoeveel kost het?

Als representant meedoen is helemaal gratis. Een vraag inbrengen kost normaal gesproken €45, maar is nu tijdelijk maar €15,-

u

Wat is het verschil tussen een representant en een vraag inbrenger?

De inbrenger is eigenlijk de hoofdrolspeler of de reiziger van een opstelling. Dit is vergelijkbaar met iemand die een hulpvraag stelt aan een coach. Een representant kun je zien als een pion op een schaakbord, die op een bepaalde plek wordt gezet in het systeem. De representant neemt de rol aan van belangrijke mensen of thema’s in het leven van de vraagsteller.  De begeleider of de gids leidt de opstelling. Zo komt er na het zwerven in een zoektocht uiteindelijk het vinden van de juiste plek.

u

Ik weet nog niet zeker of ik een vraag wil inbrengen, wat nu?

Geen probleem. Schrijf je in als representant en kom gewoon een keertje kijken. Dan kun je even sfeer proeven. Als je het wel zeker weet, dan kun je je inschrijven als inbrenger, de kosten daarvoor zijn nu tijdelijk maar €15,-

u

Mag ik ook een vriend(in) of partner meenemen?

Zeker! Iedereen die je wilt meenemen is van harte welkom. Je vriend of vriendin kan zich simpelweg inschrijven als representant, dat is namelijk helemaal gratis.

u

Kan ik zomaar binnenlopen of moet ik me inschrijven?

Je kunt je het beste even inschrijven. Dat is heel eenvoudig, je kan kiezen of je een vraag wilt inbrengen (tijdelijk maar €15) of dat je gratis als representant wilt meedoen. We nemen dan contact met je op om de datum te overleggen. Hieronder kun je je eenvoudig inschrijven.  

Q

Ik ben geïnteresseerd in een SW avond